Amz
Warning: This posting contains harsh words based on this blogger's emotion. Sila jangan baca kalau sayang pahala puasa anda. Hehehehe

Since aku pindah ke puchong 7 years ago, mmg aku suka pegi tesco. Kalau nak banding dgn giant or carrefour, aku prefer tesco. But, for the last 2 visits to tesco, mmg aku disappointed sangat. First, aku pegi one sunday (saje tukar jadual buat grocery shopping sunday sbb saturday kan 'no plastic bag'day kat selangor ni), dah penuh trolley kami ambik barang, tup2 masa nak bayar tu cashier tak kasik plastic bag (of course le aku tak bawak shopping bag sendiri sbb itu hari ahad). Bila ku mintak, dia cakap mulai that day, sunday pun kena charge 20 sen per plastic bag, arahan kerajaan selangor. Aku macam bengang jugak, pesal takde kasitau awal2, kat tv ke suratkhabar ke. Terpaksalah kitaorang 'beli' plastic bag. The next week, aku beli groceries kat carrefour pulak, sama le, on sunday (pun, lupa bawak shopping bag). Time nak bayar tu aku pun dah ready2 le nak bayar plastic bag , aleh2 cashier tu cakap saturday je yg kena bayar. DUH! TESCO NI TIPU AKU KE APA???
Then, latest visit tadi, ada pulak pekerja area ikan tu kurang ajar dengan aku. Masa nak timbang segala belian ikan tu aku nampak le ada sorang je pekerja and ramai lah customer kerumun dia. Takde sistem Q, okay, masa aku pegi tu. So, aku pun pegilah berdiri kat belakang2 tu. Then, aku 'lari' pegi ambik udang kejap. Datang balik, still ada orang kerumun di kiri kanan. Aku nampak side kiri tu macam sikit orang, kat side kanan macam ramai orang, so, logik le aku pegi ke sebelah kiri.  Sambil berdiri tu aku pun tanya le, "takde tempat lain ke nak timbang ni?". Si perempuan tukang timbang ni diam je. Dia layan le 2 orang kat depan aku tu. Bila sampai turn aku, dia buat boo layan je. Aku pun tunggu lama jugak le but dia asyik layan org sebelah kanan je. Tetiba aku dengar dari mulut dia "Tak beratur tu memang lah lambat". Aik?? bila masa pulak ada sistem barisan, and kalaupun ada, bila masa pulak barisan hanya sebelah kanan? Ada ke aku tak tunggu turn aku kat sebelah kiri ni? (kan ke aku tunggu 2 org yg sebelum aku tu selesai dulu). Kenapa 2 orang lain tu dia layan je,tiba2 nak carik pasal dengan aku. Menyirap darah aku,okay!, on the spot aku angkat semua plastik ikan udang sotong yg aku nak beli hari ni aku campak kat depan muka dia, pastu aku blah! Kurang ajar punya perempuan. Mmg PKM #@%$#$%^& lah pompuan tukang timbang kat tesco hari ni. Ko rasa ko besar diri sangat ke dapat kerja sebagai tukang timbang ikan kat tesco tu! Kalau nak buat secara adil, biarlah sistemetik, letak signboard besar2 kat mana tpt org nak Q? Ini, signboard pun tarak, apa pun tarak. Dah le perangai kurang ajor. Muka tu tak yah cakap lah. Mmg macam PKM, hokey! Senyum sikit pun takde. Customer service 0%. Hish!!! 
Ha, plastik beg hari ni free pulak, eventho sunday. Pehal kejap charge org 20 sen kejap FOC. Apa kes?
Teruk betul lah tesco sekarang ni.
Everytime aku pegi sana sekarang ni, mesti aku stress.
Malas dah aku nak pegi lagi kat sana.