Amz
aku tak paham le
pesal, everyday masa aku nak dtg kerja, mesti ada je kereta yg pasang lampu. aku bukan nye dtg kerja pukul 6 pagi yea. time aku dtg kerja adalah bila matahari dah keluar sepenuh nya, siang terang benderang.
aku tau le, kalau ddk lane paling kanan tu makna nya ko bawak kereta laju. sedia maklum. tapi, mesti kah ko bukak lampu? pesal kereta2 lain kat lane paling kanan tu takde pun bukak lampu. kalau convoi ke, aku paham le. Ni, sebijik je kereta ko, pun pasang lampu. Paling aku tak paham, kadang2 ddk middle lane pun, ko pasang lampu jugak.
Lagi aku tak paham, lepas keluar dari highway, kat jln biasa before sampai opis.. pun ada lagi yg suka pasang lampu. Apa kes?
aku tak paham betul lah. Kot2 le kat area opis aku ni ada spital, aku paham le kot2 ini kes emergency, mintak laluan kat pemandu-pemandu sekalian... tapi, sini takde spital.
isk, macam le kereta ko sorang ada lampu. Kereta aku takde lampu kot, sbb tu aku tak pasang.
Agaknyer, ada kod jalanraya yang aku belum paham ni.
Silalah beritahu: Saya pasang lampu kereta di siang hari kerana .... ??
Amz
Since last week, I've been looking after 4 kids; 2 of mine (7 y.o and 1 y.o), 1 nephew (6 y.o.) and 1 niece (3 y.o.). Sungguh mencabar kesabaran dan memenatkan, up to a point that coming to my office was 'heavenly quiet and calming'. Aku tak tahulah orang yg ada anak ramai and quite close in age ni manage macammana... baru seminggu pun aku rasa macam nak pengsan.
On Friday, aku and Mak Teh (along with bibik) bawak budak2 4 orang ni pergi Giant - 3 adults and 4 kids, aku ingat ok ler. Belum masuk Giant dah sorang buat hal.. nak pegi main kat playground, nangis2 nak pegi jugak. Then, nak beli satu2 barang (esp toys) punyalah lama... then ada yang berebut makanan, ada yang berlari2an, ada yang nak tidur, ada yang nak dukung. By the time we're back in my car, aku nyer temper dah menggelegak. Arrghh.. tensen sungguh dengan budak2 ni. Memang aku tak bawak dah diaorang pegi beli barang lepas ni. Saturday morning, Mr K woke me up ... "jom bersiap, nak bawak budak2 ni pegi jalan2" ... oh nooo.. aku mmg tak sanggup dah. "takpe, saya ada" ... true enough, they did behave a bit with Mr K around.
Strategi aku sekarang ni... petang2, kasik diaorang main sampai penat so that malam2 tidur awal. Hihihi... kasik diaorang main dlm pool plastik sampai kecut2 kaki tangan. Masuk rumah, mandi, makan, tgk tv jap pastu tidur.
Another week of this, aku rasa mau aku pengsan... or end up jadi ibu yang garang.
Achik Neen, if you're reading this, sila balik weekend ini yea... take over duty.
Amz
Here we go again... another round of morning sickness, smell revulsion, headache, hyper sensitivity. Yes,  we are about 11 weeks pregnant. I thought this time, it might get easier. Less vomiting, maybe? Erm, up to now .. rasa nya sama je macam yg lepas-lepas. Just that this time, I can handle it better. Alah bisa tegal biasa gitu.
And, since this is trimester break, I am having plenty of rest time. Aku tak tahulah aku tidur sehari berapa belas jam. Sampai sakit sengal satu badan. Am wondering, preggy ni boleh ke pegi spa urut badan sket? Bahaya ke tak eh?
Ayra is still breastfeeding, although we're trying to get her to wean due to 1. susu dah berkurangan - most of the time she'll drink from bottle, she needs 'nenen' more for comfort 2. it really make my morning sickness worse 3. she's one year old already and eats almost anything. The keyword here is TRYING. Sometimes, when she cries searching for 'nenen', aku mmg tak sampai hati kalau tak kasi. Even in sleep, she'll toss left and right all night long, untill she gets 'nenen' (selalunya at 3 or 4 am sbb aku terlalu kesian). We'll try again today.. and the day after... until she's ready.