Amz
Sambil rewang-rewang dari jabatan pendaftaran -->  kad nikah pintar
 .. ohh, our sijil nikah masih dlm bentuk kad yg kecik sket dari kertas A4 tu, warna biru, dah lama aku macam teringin nak buat yg jenis kad, rupa2nya dah boleh buat utk negeri kami. cuma tempohnya berbulan2. Rupa kad tu mcm ni:


senang sket nak masuk dlm purse.
(Note: en.K, we should apply for one - bila2 balik kg)


oh yes, sambung cerita. klik klik lagi and ..
--> masuk web jab negeri kedah, and jumpa video kat bawah ni. although both en.K & aku ni asalnya org kedah, sesungguhnya kami dah lupa lagu negeri kedah ni. Dasar kacang lupakan kulit sungguh! hahahaha.
Bila dengar lagi ni, sayu pulak aku rasa...


 And liriknya:


Allah selamatkan Sultan Mahkota
Berpanjangan usia di atas takhta
Memerihara ugama, Nabi kita
Negeri Kedah serata-rata 

-jangan lupa asal usul-
Amz


Selamat Tahun Baru 2012.
From the cheeky Adik (skrg ni suka sgt buat mulut bulat gitu, bersembur air... hehehe), Haziq and Kakak.

 
Labels: 0 comments |